Asterix en Obelix openen de Olympische Spelen

Ongeveer 700 supporters van Asterix en Obelix waren present bij de opening van de olympische spelen in speeltuin Elckerlyc. De Galliërs namen het op tegen de veel sterkere Romeinen. Zo leek het in het begin, maar ze wisten nog niet dat Panoramix, de druïde, een toverdrank had gebrouwen.
Onder luid applaus van de vele kinderen werd het olympische vuur ontstoken en startten de spelen. De Romeinen bakten er niks van. Zelfs de bevallige plaatselijke schonen deden de romeinen struikelen bij het touwtrekken en tilden met één hand de menhirs( dikke stenen) op van Obelix. De Romeinen bleven nergens met hun mooie pakken.
Alle kinderen kregen een tover-pep-drankje om zelf mee te doen met de competities die overal in de speeltuin plaats vonden. Sommigen voelden zich zo sterk dat de Romeinen zich angstig in hun kamp terug trokken. Die avond hebben we ze niet meer gezien. Misschien zaten er wel te veel en te sterke kruiden in de drank of waren het de uniformen die de vlam in de pan deden slaan.

Het was dringen bij het estafette lopen en het kogelstoten. Overal, behalve bij de gehaktballen, liep het storm. Iedereen kreeg een wedstrijdformulier om zich te plaatsen voor de olympische spelen. Speerwerpen, boomstam stapelen, touwhangen en kip gooien; alle oude gallische kinderspelen kwamen vandaag weer terug.
De ouders keken verlekkerd toe, maar hadden het ook druk met het managen van hun kroost, het koekhappen en niet te vergeten koffie en glühwein drinken.
Pas na half negen werd het rustig en gingen het smidsvuur en de fakkels langzaam uit. Om het kompleet te maken vielen er nog enkele druppels uit hemel op de vele in het zand achtergebleven toverdrankbekertjes( jong geleerd is..).