Festival herfst 2011

Na het inleidend woordje van juf Dora doken sommige schatzoekers al snel tussen de struiken op zoek naar de sleutels van de burgemeester. Die had ze eerder die dag verloren en bij terugbezorging kregen de vinders maar liefst tien guldens, in te wisselen bij ‘De Elckelycsche bank’.

In die tijd, bekend van de bende van Oss, liepen er marechaussees door de straten en zagen we af en toe een kwaoj wijf die de keinder naar bed probeerde te krijgen. Dat viel niet mee want er was zoveel te beleven in de struiken en open plekjes van Elckerlyc zoals messengooien, touwslingeren en het gooien van rotte tomaten.

De minder avontuurlijk aangelegde jong mochten kalligraferen en meezingen met “de zingende boefjes” van theateropleiding STOP uit Heesch. Deze groep zorgde voor de een vrolijke sfeer met hun liedjes uit de musical  “kruimeltje”. De scharesliep sleep de scharen en wette de messen voor de slagers (en de bende) van Oss. De historische soep van Toon smaakte heerlijk bij de vuurtjes die her en der gestookt werden.

Een geslaagd feest voor de kinderen van nu. In het donker verleden was er crisis in Oss en het werd duidelijk: ook toen was er vermaak. Tot volgend jaar.