Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek

Naast speeltuin Elckerlyc ligt Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek. Bijna 160.000 kinderen, ouders, opa’s en oma’s komen jaarlijks genieten van de dieren op de stadsboerderij.

Beestachtig leuk

Op Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven! Ravot in de natuurspeeltuin, knuffel met cavia’s, konijnen en ratjes, voer de geitjes en neem een kijkje bij de leuke educatieve tentoonstelling. En kijk eens door de raampjes van de Bijzondere hoek. Misschien zie je wel een muisje voorbijkomen of een landschildpad!

Ontdek en geniet

Bij de dierverblijven en de stallen ontdek je allerlei leuke weetjes over de dieren op de boerderij.
En in de moestuin zie je hoe groente en fruit groeit en als het even kan, mag je er zelfs wat van proeven!  Even uitrusten? Ook dat kan. Bij één van onze picknickplekken op het erf kun je volop genieten van de gezelligheid van Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek.

Ontdek de natuur op het Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek

In het leslokaal van  het Natuur- en Milieu Educatie-Centrum ontdekken jaarlijks ruim 9.000 leerlingen van het basis- en speciaal onderwijs op een speelse manier hoe bijzonder de omgeving is waarin wij leven, hoe leuk de natuur kan zijn en hoe we daar samen zuinig op kunnen zijn. Door middel van praktisch opgezette projecten en thema-leskisten beleven de kinderen de natuur van heel dichtbij.

Met een bezoekje aan Speeltuin Elckerlyc én Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek is je dagje uit dus helemaal compleet!

Klik voor de website van het Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek

Klik hier voor Facebook pagina van de Stadsboerderij