Kinderboerderij

Naast speeltuin Elckerlyc ligt NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Bijna 160.000 kinderen, ouders, opa’s en oma’s komen jaarlijks genieten van de dieren op de kinderboerderij en de lessen in het NME-centrum.

Beestachtig leuk

Op kinderboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven! Ravot in de natuurspeeltuin, knuffel met cavia’s, konijnen en ratjes, voer de geitjes en neem een kijkje bij de leuke educatieve tentoonstelling. En kijk eens door de raampjes van de Bijzondere hoek. Misschien zie je wel een muisje voorbijkomen of een landschildpad!

Ontdek en geniet

Bij de dierverblijven en de stallen ontdek je allerlei leuke weetjes over de dieren op de boerderij.
En in de moestuin zie je hoe groente en fruit groeit en als het even kan, mag je er zelfs wat van proeven!  Even uitrusten? Ook dat kan. Bij één van onze picknickplekken op het erf kun je volop genieten van de gezelligheid van De Elzenhoek.

Ontdek de natuur op het NME-Centrum

In het leslokaal van  het Natuur- en Milieu Educatie-Centrum ontdekken jaarlijks ruim 9.000 leerlingen van het basis- en speciaal onderwijs op een speelse manier hoe bijzonder de omgeving is waarin wij leven, hoe leuk de natuur kan zijn en hoe we daar samen zuinig op kunnen zijn. Door middel van praktisch opgezette projecten en thema-leskisten beleven de kinderen de natuur van heel dichtbij.

Met een bezoekje aan Speeltuin Elckerlyc én NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek is je dagje uit dus helemaal compleet!

Klik voor de website van het NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek

Klik hier voor Facebook pagina van de Kinderboerderij