IJzeren handdruk voor Iding

Voormalig wethouder Jules Iding en voorzitter van Elckerlyc,
Wim van Dorst, voor de gerenoveerde touwbrug
.

OSS – Voorzitter Wim van Dorst van speeltuin Elckerlyc in Oss heeft vrijdagmiddag vierduizend euro in ontvangst genomen van voormalig wethouder Jules Iding. Ook kreeg hij een eik voor in de speeltuin. Als blijk van waardering overhandigde Van Dorst hem een ijzeren hand, gemaakt door leerlingen metaaltechniek van Hooghuis Locatie Oss-Zuid.

“Een stevige handdruk aan Jules. Waarom ijzer? Precies op de plek van de speeltuin is ooit een vorstenzwaard gevonden. Elckerlyc en de IJzertijd zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”, legt Van Dorst uit. Het bedrag wordt gebruikt om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Geen nieuwe speeltoestellen, maar het in goede staat houden van de al bestaande bouwwerken. “We hebben pas het touw van onze touwbrug vervangen. Veiligheid is het allerbelangrijkste. De kosten vielen onverwacht hoog uit. We kunnen de bijdrage goed gebruiken”, zegt de voorzitter van de speeltuin. Bij zijn afscheid als wethouder kondigde Iding aan de eventuele giften die hij zou ontvangen te doneren aan Elckerlyc. Iding: “Daar ligt mijn hart. Die speeltuin draait bijna volledig op vrijwilligers. Zij werken hard. Bij onderhoud is het iedere keer weer plussen en minnen op de balans. En als je kijkt naar het belang van de speeltuin voor Oss: jaarlijks komen er zo’n 35.000 bezoekers. Dat zegt genoeg.” Hij geeft de ijzeren hand een mooi plekje in zijn achtertuin. (kliknieuws)