Symposium spelen doe je buiten.

In 2018 was het landelijk nieuws dat kinderen steeds minder buiten spelen en dat dit niet goed is voor hun ontwikkeling en hun gezondheid. Het thema van het symposium sloot hier op aan: Spelen doe je buiten. Vier sprekers bespraken het belang van buitenspelen vanuit verschillende invalshoeken.
De sprekers waren Micha de Winter hoogleraar pedagogiek., Gaby Getrouw ontwerpster openbare ruimte, Pauline van der Loo van Jantje Beton en Michiel van Nispen Tweede kamerlid van de SP.
Het symposium eindigde met een primeur: Ger de Wilde, de oorspronkelijke ontwerper, mocht 25 jaar later aankondigen dat hij nogmaals voor Elckerlyc mocht ontwerpen.
Elckerlyc gaat dit jaar nog uitbreiden met een natuurspeelplaats met stromend water.

Jubileumboekje ‘spelen doe je buiten’

De geschiedenis van Elckerlyc en de betogen van het symposium werden samengebracht in een prachtig fotoboek van onze speeltuin.

Bedankavond.

Het realiseren van speeltuin Elckerlyc was een prestatie van jewelste. Dat is niet het werk van een persoon, maar een collectieve prestatie. Een samenwerking van de initiatiefnemers,  de vrijwilligers die het vele werk mee verzetten en de steun van de burgers en het bedrijfsleven.
Zij werden tijdens een gezellige avond onder het genot van een hapje en een drankje bedankt en in het zonnetje gezet.