Opening speeltuin 2018

De speeltuin zou voor de 25ste keer de poort gaan openen maar de burgemeester die de opening zou doen kwam niet opdagen.Volgens de man in het gladde pak was het ook niet meer nodig want de speeltuin zou verdwijnen en er zouden flatgebouwen komen op de plaats van Elckerlyc. Gelukkig waren er twee politieagenten die het maar een raar verhaal vonden, de burgemeester belden en ontdekten dat de beste man, jawel, ontvoerd was. Hij zat tussen de varkens in de kinderboerderij en na het nodige geschreeuw van de aanwezige kinderen werd hij toch gevonden. Eind goed, al goed, de poort van de speeltuin kon open en de burgemeester onthulde een nieuwe klok.

We spelen: ‘jongens tegen de meisjes en er zijn knikkers te verdienen’ sprak de burgemeester.
Overal stonden spelletjes : de Kop van Jut, een survivalbaan, moerdraaien, stokken vangen en nog veel meer. Welk kind is het snelste, sterkste, slimste van allemaal? Zijn de jongens beter dan de meisjes of juist niet?

Wie wonnen de meeste knikkers, de jongens of de meisjes. De meisjes brachten 62 kilo knikkers naar de weegschaal maar de jongens net iets meer. Zou het aan de spierballen liggen of aan de spelletjes? We zullen het nooit weten maar het feest ging tot 4 uur door in het warme lentezonnetje.