Fanfare uit Macharen

Op 1e pinksterdag, zondag 24 mei, was er levende muziek in speeltuin Elckerlyc. Na de middag werd er gespeeld door de blazersklas, het jeugdorkest en het grote orkest van fanfare Jong Leven uit Macharen.

Het was een prachtige zondag en de blazers hadden er veel zin in. Onder leiding van Marij van Heijster-van Rooij amuseerde de blazersklas van Basisschool de Linde uit Macharen het publiek.

De belangstelling was groot en zeker ook voor de workshop van Anton Wubbels van Drums & Music waarbij kinderen gebruik mochten maken van instrumenten van fanfare Jong Leven. Op deze manier kwamen de kinderen al spelenderwijs (dit keer letterlijk!) in aanraking komen met muziek. Vooral de drumstellen van de fanfare kregen flinke klappen van de jeugdige muziekantjes.

Marij, de dirigent, samen met enkele vrijwilligers verzorgt muzieklessen in de combigroep zes, zeven en acht van de basisschool. Het resultaat van dit unieke project in Macharen was vandaag te zien in Elckerlyc. Lang leve de (blaas)muziek op onze scholen!

De fanfare maakte er er een mooi gevarieerd muzikaal middagje van. Zeker ook voor de vaders en moeders die genoten van de blaasmuziek terwijl de kleinsten zich vermaakten in de speeltuin.

De Blazersklas van de basisschool

Fanfare Jong leven met een dans act