20 jaar Elckerlyc

Elckerlyc vierde zondag 19 mei zijn 20-ste verjaardag.

Ruim duizend vaders en moeders met hun kinderen kwamen op deze mooie lentedag naar de speeltuin om het 20 jarig jubileum mee te vieren. Het feest begon met een “ijdele nep burgemeester” die te laat het rode lint doorknipte met zijn “eigen nep schaar”.
De echte opening werd gedaan door Anita en Mayk. Deze twee dames deden dat twintig jaar terug ook bij het ontstaan van Elckerlyc in 1993.
 [ID 37]Lees hier meer over[/ID]

Er was vandaag ook iets te vieren. Door wethouder Reina de Bruijn werd namens de Osse gemeenschap aan Jeanne de Bruijn een gouden oogappel  uitgereikt. Jeanne organiseerde vooral de werkzaamheden van de vrijwilligers. Ze stond vandaag letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Namens alle kinderen de  beheerders en bestuur van Elckerlyc  feliciteren wij Jeanne met deze dik verdiende onderscheiding.
[ID 102]Lees hier meer over[/ID]

Er was een echt kindercircus “Bon Bourgon” waar je circuskunsten kon leren om deze zelf laten zien in de piste.

De echte waaghalzen liepen over touwen tussen de bomen klimmen o.l.v. Ludus outdoor uit Oss.

Scouting Dorus Rijkers regelde spannende overtochten met vlotten op de vijver. Het bleef gelukkig droog en er hoefde ook niemand gered te worden.

Bij de KAKO kon je broodjes roosteren aan een stokje of zelf pannenkoeken bakken. Was dat niet de zelfde vuurschaal van vorige jaren?

Op het Middeleeuwse pleintje kwam je allerlei personages uit het verleden tegen zoals de scharensliep, de waarzegster, een spinster of de bakker met zijn brood.

Ook roffelen op een trommel was daar te leren. De steun van de 3-de helft op de achtergrond was daarbij heel inspirerend.

En..voor de kleintjes een spannende poppenkast, een goochelaar en een stand waar je geschminkt kan worden.

En natuurlijk is en blijft spelen in speeltuin Elckerlyc onder begeleiding van “de 3de helft” al een geweldige belevenis!

Het circus is in de speeltuin

Er is muziek

Jeanne de Bruin wordt in het zonnetje gezet

Er wordt gespeeld