Waarom kan een vogel vliegen?

Deze vraag werd beantwoord door gastdocent en bevlogen vogelaar Pierre de Kleijn. De tweede aflevering van de kinderuniversiteit was wederom een groot succes. Gewend om voor een grote groep kinderen te staan nam hij de kinderen mee in de zoektocht naar het antwoord. Opvallend was dat een aantal kinderen al zeer goed op de hoogte waren van de geheimen die de natuur voor ons heeft. Dat de botjes van een vogel hol zijn om gewicht te besparen. En ook over de verschillende veren die vogel hebben. Ook was op een filmpje te zien hoe snel de vogels kunnen zijn in de lucht. Ook de bijzondere verschillen werden besproken zoals over de gierzwaluw die maanden aaneen blijft vliegen zonder de grond te raken. Slapen doen ze kilometers hoog in de lucht. Het was echt een middag van spelen en leren.

In augustus zal er wederom een kinderuniversiteit georganiseerd worden.