De geheimzinnige krachten van magneten

Hierbij de link naar het artikel op Brabants Dagblad.

Het bestuur van de speeltuin wil zo’n vier keer per jaar de kinderuniversiteit organiseren. ,,Vandaag is het thema magnetisme, maar we denken ook aan het onderwerp ‘waarom vogels kunnen vliegen’ of ‘van het mondje tot het kontje’, over de weg die onze voeding in het lichaam maakt. Leerzaam, maar luchtig gebracht.”

En dat tracht Theo Rasing, hoogleraar magnetisme aan de Radboud Universiteit, zeker te doen. Na eerdere optredens voor schoolklassen en op de Zwarte Cross is hem dat wel toevertrouwd. Voor de gelegenheid heeft hij zich in zijn zwarte toga gestoken. Eerst legt hij maar even uit wat een professor doet: ‘die werkt op de universiteit, geeft les en doet onderzoek’. Hoogleraar worden was niet zijn jongensdroom. ,,Ik wilde eerst melkboer worden. En later brandweerman.” En nu verdiept hij zich in de wonderlijke wereld van de magneten.

Elckerlyc-voorzitter Van Dorst toont zich tevreden over het eerste ‘college’ van de kinderuniversiteit. ,,De belangstelling en de interesse is groot. Dit is een mooie start, ondanks het hete weer. Straks maar even de sproeiers aanzetten.” En dat vinden de ‘jonge studenten’ een goed idee. Juichend halen ze een nat pak.