Elzeneindfestijn 2016

Ruim 80 vrijwilligers stonden deze zaterdag paraat om de derde editie van het festijn te verwezenlijken. Een toverstaf maken, op de foto met de elfjes of andere sprookjesfiguren, varen op het vlot van de scouting, het kan allemaal in en om speeltuin de Elckerlyc en kinderboerderij de Elzenhoek. “Moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers er zijn, maar ik schat hetzelfde aantal als vorig jaar. Zo’n drie tot vierduizend bezoekers”, denkt Wim van Dorst. De voorzitter van het bestuur achter de speeltuin, helpt deze zaterdag een handje mee. “Echt een goede zet dat we de handen ineen hebben geslagen met de kinderboerderij. De burg is ook echt een gouden verbinding”, zegt hij terwijl hij naar de met vlaggetjes versierde brug wijst.

Op de achtergrond klinkt Efteling-muziek, vandaar de gelijkenis waarschijnlijk, en op het evenemententerrein tussen de kinderboerderij en de speeltuin komt een (nep)olifant voorbij met daarop twee acteurs. Verwonderd kijken de kinderen naar het enorme beest. Wanneer de olifant dan ook nog een ‘scheetje’ laat, wordt er hard gelachen en slaan sommigen een hand voor de mond. Even verderop staat een lange rij. Alle kinderen willen in de boom klimmen en de bel raken. “Die activiteit doet het erg goed. Het is de eerste keer dat we dat doen. Ook het boogschieten doet het nog steeds heel goed en het vlot van de scouting is ook erg geliefd”, aldus Van Dorst.

Om 16:00 uur komt er een eind aan het Elzeneindfestijn. En iedereen leefde nog lang en gelukkig.( bd Oss 3/9/2016)