Certificaat speeltuinbende

Tientallen gehandicapte kinderen waren zaterdag speciale gasten in speeltuin Elckerlyc in Oss. Op feestelijke wijze werd hier een bord onthuld dat aangeeft dat ook gehandicapte kinderen hier optimaal kunnen spelen.

De afgelopen tijd heeft Elckerlyc extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de speeltuin. Naast de al bestaande rolstoelschommel is de entree breder gemaakt, zijn de paden verbreed en opgehoogd en de toestellen beter bereikbaar geworden voor gehandicapte kinderen.

Deze mijlpaal werd zaterdag gevierd met alle kinderen, gehandicapt of niet. Er was een meet & greet met acteurs van de Caps Club. De kinderen konden met hen op de foto, maar deden ook waar ze vooral voor gekomen waren: samen spelen.

De aanpassing van speeltuin Elckerlyc gebeurde in nauwe samenwerking met https://www.nsgk.nl , een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).