Open dag mei 2010

De nieuwe waterspeelplaats is op zaterdag 29 mei officieel geopend door kindervriend en watergod Neptunus.

Behalve de voorzitter Wim van Dorst, hielden ook mevrouw Francien van de Ven- van Lee van het Waterschap van Aa en Maas en Henk van Gerven, Tweede Kamerlid van de SP, en wethouder Hendrik Hoeksema een toespraak voor een grote schare kinderen en elckerlyc-fans.

Timmerman Ad Schoenmakers kreeg uit handen van Wim van Dorst “de glazen hamer” als dank voor het vele vrijwilligerswerk dat hij sinds het ontstaan 17 jaar geleden, heeft verricht.

Op de achtergrond genoten de nieuwe SP-leider Emile Roemer en oud-fractievoorzitter Jan Marijnissen van het mooie weer en een feestelijk gebakje.

Het Waterschap van Aa en Maas en de landelijke SP zijn de belangrijkste sponsoren van de nieuwe zandwatertafel. Het bijzondere van de nieuwe waterspeelplaats is dat er ook door kinderen in een rolstoel kan worden gespeeld.

Het was de hele middag een feestelijke drukte bij de drie watertafels. Het waterrad draaide op volle toeren. Voor ouders en andere bezoekers bleef het voor de rest van de dag droog en zonnig op deze Osse toplocatie.