Elckerlyc festival 2009

Dikke druppels doen het Elckerlycfestival geen goed. Het begin was prachtig, maar rond half drie begon het stevig te regenen. Om één uur begon het optreden van “de indiaan in de kast.” Een verhaal dat gespeeld werd door Theo van Kilsdonk en Bart en Janneke Baijens. De muziek werd verzorgd door Muziekvereniging Hartog en de jeugdslagwerkgroep uit Heeswijk. Totaal zo’n 70 muzikanten!

“Voor het eerst dat ons feest zo in het water valt”, zegt bestuurslid Wim van Dorst .Hij komt net terug van een spoedoverleg. Uitkomst: de tweede vertoning van de familievoorstelling Indiaan in de kast is geschrapt en het optreden van Dear World wordt aangepast . Veel werd goed gemaakt door blues muzikant Joop van Orsouw . Deze speelde onder een in de haast opgezette parasol. Ook het solo optreden van de gitarist van Dear World maakte dat de sfeer goed bleef. Alle spelletjes konden gelukkig gewoon doorgaan.

Presentator Bart Reijnders had wel een verklaring voor de regen. “Ik heb het ze nog zo gezegd: géén regendans. Dat is toch gebeurd. Of misschien heb ik zelf een paar onverwachte bewegingen gemaakt.”